Pierś z kaczki w whisky

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pierś z kaczki pieczona w alkoholowej marynacie

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kaczki
    2 łyżki whisky
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Wędliny

Pierś z kaczki w whisky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś naciąć od strony skóry w kratkę. Mięso oprószyć sola i pieprzem. Składniki marynaty wymieszać i polać mięso. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Marynata Pierś z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować