Pierś z farszem wądróbkowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.piers z kurczaka umyć osuszyć i doprawić. odstawic na bok
Wątróbke oplukac i pokroić na male kawalki,wrzucić na rozgrzany olej
pieczarki pokroić w kostkę i i dodać do wątróbki dusić pod przykryciem 20 nimut doprawic do smaku (wedlug uznania)dodac ząbek czosnku odstawic do wystygnięcia .
2.zamarynowaną pierś z kurczaka naciąć tak zeby powstala kieszeni i napelnic ostudzonym farszem spiąc wykalaczkami lub zszyc nitka zeby farsz niewylecial na patelni rozgrzać olej ,obtoczoną piers w jajku i bulce klaści na goracym oleju i smażyć na zloty kolor
Porady
farsz moze też byc z pieczarek z dodatkiemn jakblka lub kapysty kiszonej
Komentarze