Pierś nadziewana chrzanem i burakiem

5 (183 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Powiem tylko: super smakuję i serdecznie polecam!

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na porcję dla 1 osoby:
    1 pierś z kurczaka (około 150 g)
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    szczypta słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka tartego chrzanu ( ja użyłam ze słoika)
    2 plasterki gotowanego buraka
    1 plaster sera żółtego
    jajko i bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    Dodatkowo:
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś nadziewana chrzanem i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kieszonka w piersi z kurczaka 1. Mięso umyć, osuszyć. Odkroić polędwiczkę,tłuszczyk i wszystkie zbędne błonki. Zrobić kieszonkę ( naciąć mniej więcej na 3/4 długości mięsa nie nacinając do końca!). W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć nimi mięso. Można delikatnie docisnąć aby przyprawy dobrze przylgnęły do mięsa. W nacięcie nałożyć chrzan i rozsmarować go na całej powierzchni nacięcia. Na chrzan położyć plastry buraka kładąc jeden za drugim, na buraki położyć ser. Zamknąć kieszonkę i spiąć mięso wykałaczkami. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej. W roztrzepanym jajku maczać mięso potem przełożyć go na bułkę. Lekko docisnąć. Smażyć mięso około 7-9 minut co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła a mięso upiekło się dobrze w środku. Podawać z ziemniaczkami i surówka z pekinki i buraka. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować