Pierożki czekoladowe z truskawkowym twarożkiem i czekoladowymi sosami

0 (0 ocen)

Smaczny obiad - pierożki czekoladowe z truskawkowym twarożkiem

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    3 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
    1 jajko
    1 łyżka masła
    100 ml mleka lub wody
    300 g mrożonych truskawek
    50 g cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    120 g serka kremowego
    120 g serka mascarpone
    300ml śmietanki 36%
    100 g czekolady mlecznej E.Wedel
    100 g czekolady białej E.Wedel
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierożki czekoladowe z truskawkowym twarożkiem i czekoladowymi sosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki poddusić w rondelku z cukrem i sokiem z cytryny. Dobrze odparować i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wystudzić.
  • 2. Zagnieść ciasto z jajka, mąki, kakao, masła i wody lub mleka. Mleko lub woda muszą być gorące. Po wyrobieniu na jednolite ciasto lekko wystudzić.
  • 3. Gdy ciasto stygnie, połączyć oba serki, masę truskawkową i 50g startej czekolady białej E.Wedel.
  • 4. Ciasto cienko rozwałkować, wykroić krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać małą łyżeczkę farszu i zlepić pierogi.
  • 5. Pierogi ugotować i podawać z czekoladowymi sosami. Tabliczkę czekolady mlecznej E.Wedel rozpuścić w 200ml śmietanki w jednym rondelku, a w drugim resztę białej czekolady E.Wedel i śmietanki. Na talerzu pierogi można skropić kilkoma kroplami syropu z agawy i ozdobić listkami świeżej mięty.


    Zobacz więcej czekoladowych słodkosci na: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować