Pierogi ze szpinakiem i serem

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Szpinak królem mojej kuchni

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1 jajko
    gorąca woda
    sól
    1 łyżka margaryny

    Farsz:
    1/2 kg sera białego
    30 dkg szpinaku świeżego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Szpinak przebrać, umyć podsmażyć na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem.Ser przecisnąć przez praskę, szpinak wylać na sitko , odsączyć, posiekać nożem, dodać do sera wymieszać ,dodać jajko,sól i pieprz.

    Rozwałkować ciasto , wykrawać krążki , nakładać farsz ,zwijać pierogi ręcznie lub przy pomocy malej maszynki :). Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 min od wypłynięcia.

    Gotowe pierogi polać olejem z przesmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować