Pierogi z serem i szpinakiem

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Warto spróbować pierożki z serem i szpinakiem. Moja rodzina była zachwycona.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki pszennej
    2 jajka
    sól, woda
    Farsz:
    1/2kg szpinaku świeżego
    30 dkg sera białego
    1 jajko
    sól, vegeta
    2 łyżki smalcu
    5 ząbki czosnku
    1 pęczek szczypiorku

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi. Szpinak wypłukać, odgotować, odcedzić na sitku, wycisnąć. Na patelni rozpuścić tłuszcz , smażyć szczypiorek i szpinak, pod koniec dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, wymieszać , wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać ser , jajko,doprawić solą i vegetą., wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować. Wycinać sporym kieliszkiem krążki, rozłożyć farsz , starannie zlepić. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane skwarkami.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować