Pierogi z kozim serem

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    180 ml gorącej wody
    1/2 łyżki masła
    szczypta soli
    300 g rolady z sera koziego

    Dodatkowo:

    masło (3 łyżki)
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego.

    Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się nie poparzyć).

    Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz.

    Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

    Podajemy z masełkiem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować