Pierogi z kurczakiem, pieczarkami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto łączę, wykładam na stolnicę posypaną mąką, wałkuję. Wycinam szklanką koła.
Farsz: Pierś myję, kroję w drobną kostkę, smażę na klarowanym maśle.
Gdy zmieni kolor dodaję pokrojony w kosteczkę suszony pomidor, następnie pieczarki i cebulę pokrojone w cienkie piórka. Doprawiam solą, pieprzem, ostrą papryką.
Gotową, aromatyczną masę miksuję na gładko. Dodaję 3 łyżki koziego sera i połowę szczypiorku.
Nakładam łyżeczkę farszu na pieroga. Gotuję w osolonej wodzie z łyżką oleju od wypłynięcia około 3-5 minut.
Podaję z roztopionym masłem i szczypiorkiem. Smacznego!
Porady
Jeśli ciasto na pierogi jest zbyt twarde to dodaj wody. Gdy za kleiste dodaj mąki.
Komentarze