Pierogi z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść,podzielić na trzy części.
Dwie części, przykryć ściereczką. Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy formę do pierogów.Formę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wkładać ok. 1 cm. plasterki bananów.
2.Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć banany.
Ostrożnie wałkować, lecz dociskając.
3.Formę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
4.Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
5.Wrzucać na kipiącą wodę,przemieszać i przykryć. Jak wypłyną gotować z 5 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić .
Podawać polane przyrumienioną tartą bułką.
Komentarze