PIEROGI Z BANANAMI

4.99 (168 ocen)

  • 60 min

Pierwszy raz robiłam z bananami i bardzo nam smakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    -1/2 kg. mąki
    -1/2 masła(125 g) miękkie
    -1 szklanka letniej wody
    -1 żółtko
    -1 jajko
    -1/2 łyżeczki soli

    7 bananów
Wystaw ocenę:

4.99 (168 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • formowanie pierogów 1. Zagnieść,podzielić na trzy części.
    Dwie części, przykryć ściereczką. Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy formę do pierogów.Formę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wkładać ok. 1 cm. plasterki bananów.
  • wałkowanie 2. Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć banany.
    Ostrożnie wałkować, lecz dociskając.
  • wycięte pierogi 3. Formę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
  • pierogi jeszcze surowe 4. Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
  • podane pierogi 5. Wrzucać na kipiącą wodę,przemieszać i przykryć. Jak wypłyną gotować z 5 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić .
    Podawać polane przyrumienioną tartą bułką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować