Pierogi ruskie razowe

4.49 (180 ocen)

  • 30 min

dla potrzeb zdrowotnych wybieram tą wersję

  • 30 min

Składniki:

  • 250g ugotowanych ziemniaków
    130g twarogu półtłustego
    cebula średniej wielkości
    200g mąki razowej
    1 jajko
    ciepła woda
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ruskie razowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pierogowe: Do mąki dodać jajko, szczyptę soli, kilka łyżek wody aby zagnieść ciasto
  • 2. Farsz: Do ugotowanych ziemniaków dodać twaróg oraz zeszkloną na oleju cebulę. Tłuczemy, aby połączyć składniki
  • Pierogi ruskie razowe 3. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Krążek napełnić farszem i zlepić brzegi. Brzegi przyciskać jak spinacze na ubrania i wychodzi wzorek. Pierogi wrzucić do gotującej się wody. Po wypłynięciu gotować około 10 min. Gotowe. Podaje z śmietaną oraz koperkiem

Porady

można podawać z jogurtem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować