Pierogi orkiszowe z kaszą jaglaną i serem (wytrawne)

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne domowe pierogi. Moje pierogi zrobiłam na mące orkiszowej pełnoziarnistej z pysznym farszem z kaszy jaglanej oraz sera feta z przyprawami. Polecam na obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    szczypta soli
    3/4 szkl gorącej wody
    2 łyżki oleju
    3/4 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
    100 g sera feta
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi orkiszowe z kaszą jaglaną i serem (wytrawne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na łyżce masła, studzimy. Do miski przekładamy kaszę, dodajemy pokruszoną fetę, cebulkę oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie.
    Na stolnicę przesiewamy mąkę, sól, oraz dodajemy olej, mieszamy. Następnie dolewamy po trochę gorącej wody i delikatnie zaczynamy zagniatać. Zagniatamy na elastyczne ciasto, zawijamy w folię i odkładamy na 10 minut. Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy cienkie ciasto, wycinamy szklanką kółka, nakładamy na środek farsz i zlepiamy pierogi.
    Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 3 minuty od chwili wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mąka orkiszowa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować