Piernikowa tarta z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cisto
• Do mąki dodać zimne masło posiekać nożem Dodać cukier puder żółtko kakao przyprawę do piernika proszek do pieczenia i łyżkę śmietany Zagnieść ciasto ciasto zawinąć w woreczek foliowy włożyć na godzinę do lodówki
2.Nadzienie
• Mus z dyni przełożyć do rondla.Dodać cukier,śmietanę,pestki z wanilli,aromat,cynamon wszystko razem zagotować cały czas mieszając Zostawić do ostygnięcia
3.• Formę do tartej posmarować masłem wyłożyć schłodzonym ciastem Ciasto nakłuć widelcem
4.• 2 jajka i białko ubić dodać budynie wymieszać razem z ostudzonym musem wlać na ciasto Tartę piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 45 minut ciasto wystudzić
• Polać polewą Masło czekoladę rozpuścić dodać śmietanę i kilka łyżek wody Mieszać aż powstanie gładka masa polać tartę i ozdobić wg uznania ja użyłam cukrowych śnieżynek
Komentarze