Piernik z marcepanem i powidłami

4.47 (151 ocen)

Bez piernika nie wyobrażam sobie świąt. Tym razem szybki i prosty przepis na piernik na oleju i jogurcie który przełożyłam marcepanem i powidłami. Niebo w gębie, polecam :)

Składniki:


  • 350 g mąki pszennej
    160 g cukru
    3 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżeczki przypraw korzennych
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szklanka jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki oleju
    3 jajka

    150 g masy marcepanowej
    330 g powideł śliwkowych
    150 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery

Piernik z marcepanem i powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

    Łączymy je se sobą.

    Masę przelewamy do keksówki i pieczemy około godzinę( do suchego patyczka) w 180 stopniach.

    Odstawiamy do ostudzenia.

    Ostudzony przekrawamy wzdłuż na 3 części.

    Przekładamy je rozwałkowanym marcepanem oraz powidłami.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy ją na cieście.

    Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Owoce Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować