PIERNIK Z AUTOMATU

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Piernik upieczony w automacie do chleba.Wyszedł bardzo dobry.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • ciasto:
    -170 g. masła
    -150 g. miodu prawdziwego
    -120 g. cukru
    -500 g. mąki
    -1 duża łyżka kakao
    -2 jajka
    -1 łyżeczka sody oczyszczonej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -0,5 szklanki wody
    -1 op. przypraw do pierników
    -1 łyżeczka cynamonu

    -ok.200 g.marmolady twardej,tu wieloowocowa

    polewa czekoladowa:
    -150 g. czekolady gorzkiej
    -ok. 3 łyżek śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Marmolady

Piernik z automatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • płynne 1. ciasto-Kakao wymieszać z cukrem, dolać wodę, dodać masło i roztopić,lecz nie gotować.Mieszać aż cukier już się rozpuści. Odstawić i przestudzić do letniego. Formę wyjąć z Automatu,żeby dodawane produkty nie nakruszyły się do środka na grzałkę.Wlać do formy.
  • mieszanie 2. Przesiać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia,dodać przyprawy.Wsypać do formy. Jajka roztrzepać i wlać na górę.
    Formę włożyć do automatu. Wybrać program 10 Ciasto i wymieszać z 10 min.Następnie wyłączyć automat.
  • upieczone 3. Automat przełączyć na 12 program Pieczenie i piec 1 godz.Przełączyć ponownie na Pieczenie i jeszcze piec z 15 min. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków czy upieczony.
  • studzenie 4. Wyjąć na kratkę do wystudzenia.
  • krojenie 5. Przekroić na 4 części, górę odłożyć, albo też wykorzystać.
  • przekładanie marmoladą 6. Przełożyć marmoladą.
  • polewa 7. polewa-Czekolady roztopić ze śmietanką nad parą. Oblać piernik.
  • stygnięcie polewy 8. Odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Owoce Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować