CHAŁKA Z AUTOMATU

4.45 (225 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pyszna chałka,na drożdżach, bez pracy. Wymieszana, wyrośnięta i upieczona w Automacie do chleba.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • -150 g. masła
    -ok. 100 ml. mleka
    -2 duże albo 3 małe jajka
    -1/2 szklanki cukru
    -1 cukier waniliowy
    -1 łyżeczka soli
    -450 g. mąki tortowej
    -25 g. drożdży
Wystaw ocenę:

4.45 (225 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Chałka Desery Jajko

Chałka z automatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • płynne 1. Formę wyjąć z Automatu,żeby dodawane produkty nie nakruszyły się do środka na grzałkę.Masło roztopić, dodać mleko. Jak będzie letnie to wlać do formy. Dodać rozkłócone jajka, cukier i sól.
  • suche 2. Wsypać mąkę i w zagłębienie rozkruszyć drożdże.
  • pieczenie 3. Formę włożyć do automatu. Wybrać program 4 Słodkie. Wagę wybrać 1250 g. a stopień wypieczenia średni.Wcisnąć Start.
  • upieczony 4. Po upieczeniu otworzyć Automat.
  • upieczony 5. Formę wyjąć z automatu.
  • łopatki wyjąć 6. Chałkę wyjąć, odwracając formę. Wyciągnąć łopatki.
  • studzenie 7. Wystudzić na kratce z 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jajka Masło Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować