Pyszna chałka,na drożdżach, bez pracy. Wymieszana, wyrośnięta i upieczona w Automacie do chleba.
3 godz. 20 min
Składniki:
-150 g. masła
-ok. 100 ml. mleka
-2 duże albo 3 małe jajka
-1/2 szklanki cukru
-1 cukier waniliowy
-1 łyżeczka soli
-450 g. mąki tortowej
-25 g. drożdży
Chałka z automatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wyjąć z Automatu,żeby dodawane produkty nie nakruszyły się do środka na grzałkę.Masło roztopić, dodać mleko. Jak będzie letnie to wlać do formy. Dodać rozkłócone jajka, cukier i sól.
2.Wsypać mąkę i w zagłębienie rozkruszyć drożdże.
3.Formę włożyć do automatu. Wybrać program 4 Słodkie. Wagę wybrać 1250 g. a stopień wypieczenia średni.Wcisnąć Start.
Komentarze