Pieczony kaszak

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciasto zawierające w sobie kaszę mannę, która nie tylko jest bardzo zdrowa, ale również bardzo pożywna. Dodatek jogurtu podnosi dodatkowo wartości odżywcze. Polecam jako ciepły podwieczorek.

  • 10 min

Składniki:

  • Keksówka 15x30
    Ciasto:
    3 jajka
    2 szklanki kaszy manny
    2, 5 szklanki kefiru
    7 łyżek cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    32g cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Pieczony kaszak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mannę zalać kefirem, jajkami i zasypać cukrem, dokładnie wymieszać i zostawić na noc, by kasza napęczniała. Po tym czasie dodać proszek, krótko zmiksować. Przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 – 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować