PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pieczony antrykot z wołowinyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/50/5e231a1cf6d0dce413ae6bf456b6a01e1ef5068a.jpeg964643http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pieczony-antrykot-z-wolowiny-3
1.
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na około 1-2 godziny.
2.
Wszystkie składniki sosu barbecue dokładnie połączyć, doprawić do smaku i odstawić, aby smaki się połączyły.
3.
Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni ryflowanej, doprawiając podczas smażenia solą morską i czarnym pieprzem, a następnie ułożyć na papierze Saga i piec 5-8 minut (wedle własnych upodobań) w temperaturze 180°C.
4.
Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić na chwilę w ciepłe miejsce, aby soki się wchłonęły, a następnie pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu.
5.
Rozmrożony groszek Hortex przesmażamy na maśle dodajemy posiekany czosnek i pocięte w drobna kostkę pomidory bez pestek i skóry smażymy ok. 3 min i podajemy z stekiem i aromatycznym sosem barbecue.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze