Pieczony antrykot z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na około 1-2 godziny.
2.Wszystkie składniki sosu barbecue dokładnie połączyć, doprawić do smaku i odstawić, aby smaki się połączyły.
3.Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni ryflowanej, doprawiając podczas smażenia solą morską i czarnym pieprzem, a następnie ułożyć na papierze Saga i piec 5-8 minut (wedle własnych upodobań) w temperaturze 180°C.
4.Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić na chwilę w ciepłe miejsce, aby soki się wchłonęły, a następnie pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu.
5.Rozmrożony groszek Hortex przesmażamy na maśle dodajemy posiekany czosnek i pocięte w drobna kostkę pomidory bez pestek i skóry smażymy ok. 3 min i podajemy z stekiem i aromatycznym sosem barbecue.
Komentarze