Gulasz z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni.
Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości.
Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę.
Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki.
Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu
Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Komentarze