Gulasz z wołowiny

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz z wołowiny

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * wołowina pokrojona w kostkę 500 g
    * papryka czerwona
    * mała marchewka
    * cebula
    * mąka tortowa ( do obtoczenia mięsa)
    * łyżka śmietany 18%
    * woda 2,5 szklanki.
    * liść laurowy 2
    * ziele angielskie 2
    * papryka słodka łyżeczka
    * papryka wędzona 1/2 łyżeczki
    * papryka ostra 1/3 łyżeczki
    * sól
    * pieprz
    * natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sosy Gulasz

Gulasz z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z wołowiny 1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni.

    Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości.

    Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę.

    Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki.

    Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu


    Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować