Steki z grillowanej karkówki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z pieczarkami i serem camembert oraz grillowana fasolka szparagową

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 200 g steków z karkówki wieprzowej: 2 sztuki
    MARYNATA::
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - przyprawa do karkówki: 1 opakowanie
    - musztarda rosyjska: 2 łyżki
    - oleju rzepakowego do nasmarowania grilla: 2 łyżki
    - pieczarki pokrojone w grube plastry: 300 gramów
    - czerwone cebule pokrojone w cząstki: 2 sztuki
    - krążki sera camembert: 2 sztuki
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny grubo mielony: 1 szczypta
    - Zielona fasolka szparagowa Hortex: 400 gramów
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Steki z grillowanej karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawę do karkówki połączyć z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbić i natrzeć marynatą.
  • 2. Grill lub patelnię grillową posmarować olejem, rozgrzać i upiec na nim mięso na złoty kolor, po około 7 minut z każdej strony. Ser camembert również usmażyć na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.
  • 3. Pieczarki podsmażyć z cebulą na klarowanym maśle i doprawić do smaku. Na grillowanych stekach z karkówki ułożyć pieczarki z cebulą. Podawać z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.
  • Fasolka Hortex 4. Fasolkę szparagową Hortex rozmrażamy i grillujemy lub smażymy na tej samej patelni co steki przyprawiamy do smaku i układamy na camembercie całość delikatnie zapiekamy.
  • Fit & Easy Weekend 5. Podajemy z mieszanką sałat Fit & Easy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować