Steki z grillowanej karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przyprawę do karkówki połączyć z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbić i natrzeć marynatą.
2.Grill lub patelnię grillową posmarować olejem, rozgrzać i upiec na nim mięso na złoty kolor, po około 7 minut z każdej strony. Ser camembert również usmażyć na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.
3.Pieczarki podsmażyć z cebulą na klarowanym maśle i doprawić do smaku. Na grillowanych stekach z karkówki ułożyć pieczarki z cebulą. Podawać z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.
4.Fasolkę szparagową Hortex rozmrażamy i grillujemy lub smażymy na tej samej patelni co steki przyprawiamy do smaku i układamy na camembercie całość delikatnie zapiekamy.
Komentarze