Marynowane steki z polędwicy wieprzowej

4.5 (143 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem szpinaku

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 4 steki z polędwicy wieprzowej: 320 gramów
    - Roszponka Fit&Easy: 1 opakowanie
    MARYNATA::
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - musztarda rosyjska: 2 łyżki
    - miód: 1 łyżka
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - grubo mielony czarny pieprz: 1 łyżeczka
    - sól morska do smaku: 1 łyżeczka
    SOS Z SERA PLEśNIOWEGO I SZPINAKU:
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - szpinak liście Hortex: 400 gramów
    - łyzka masła: 1 łyżka
    - posiekana w kostkę cebula: 1 sztuka
    - posiekane ząbki czosnku: 2 ząbki
    - posiekany ser pleśniowy gorgonzola: 4 łyżki
    - wytrawne białe wino: 100 mililitrów
    - śmietana kremówka: 300 mililitrów
    - posiekane suszone pomidory: 1 łyżka
    - kapary: 1 łyżka
    - Sól, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa, tymianek do smaku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marynowane steki z polędwicy wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak liście, Hortex 1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć, natrzeć nią steki i odstawić na godzinę do lodówki. W rondelku rozgrzać olej i masło, dodać cebulę i czosnek, po 5 minutach dodać szpinak Hortex, ser pleśniowy i białe wino, zagotować, a następnie wlać śmietanę, dodać pomidory i kapary, wymieszać, zagotować i doprawić do smaku.
  • Fit & Easy Roszponka 2. Steki usmażyć na rozgrzanym grillu lub patelni ryflowanej po 2-3 minuty z każdej strony. Tak przygotowane steki ułożyć na aromatycznym sosie i podawać z ulubionymi warzywami i roszponką Fit&Easy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować