Pieczonka obiadowa

5 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Szybki obiad z tego co mamy w lodówce :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
    1/2 kg surowego boczku
    1/2 kg żeberek
    700 g ćwiartek ziemniaków
    2 cebule, 2 marchewki, 2 ogórki kiszone, kilka kapeluszy pieczarek
    do zamarynowania mięsa:
    3 ząbki czosnku, łyżka ketchupu ostrego, 1/2 łyżki musztardy, olej, papryka słodka i ostra, sól, pieprz mielony.
    bulion do podlania
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Pieczonka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa pokroić na dowolne kawałki, u mnie była duża kostka i paski z żeberek, obtoczyć w marynacie i odstawić na 15 minut.
    Warzywa również pokroić na kawałki, wrzucić do brytfanki, na wierzch dodać mięso, podlać szklanką bulionu, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 1 godz w temp. 180 stopni zaglądając aby się nie przypaliło i dolewając w razie potrzeby bulionu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować