Pieczonka

4.5 (195 ocen)

danie jednogarnkowe

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    1,5 kg ziemniaków
    2 duże cebule
    2 duże marchewki
    4-5 ząbków czosnku
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    sól
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
    natka selera
    natka pietruszki
    oliwa do skropienia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na pół. Marchew, cebule i czosnek obrać i pokroić na grubsze części. Skrzydełka umyć, pokroić w zgięciach a najcieńsze elementy odłożyć i wykorzystać np. do zupy.
  • 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać pozostałe przyprawy i wszystko wymieszać. Wyłożyć na blachę i odczekać około 15 minut. Piec w piekarniku nastawionym na 150 stopni 60-70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować