Pieczone skrzydełka

4.5 (193 ocen)

Pyszne , aromatyczne mięsko w lekko pikantnej marynacie ketchupowo-musztardowo-czosnkowej :)

Składniki:

  • 15 skrzydełek z kurczaka
    2 łyżki masła
    Sos:
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    2 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku -przeciśniętego przez praskę
    1 łyżeczka:
    soli , pieprzu
    czosnku granulowanego
    przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pieczone skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka 1. Skrzydełka myjemy , układamy na blaszce do pieczenia
  • marynata 2. Składniki na sos łączymy razem.
  • skrzydełka 3. polewamy skrzydełka , " mieszamy " rękoma tak by sos pokrył każdy kawałek mięsa
  • Pieczone skrzydełka 4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika , dodajemy masło.Pieczemy 50min w 150 st. ( w trakcie pieczenia polewamy wytworzonym sosem)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować