Pieczona pierś w sosie z szparagami konserwowymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Zapraszam na pyszne obiadowe danie. Pieczona pierś z kurczaka podana w sosie ze szparagami konserwowymi. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki oleju
    20 dag szparagów konserwowych ( bez zalewy )
    1/2 średniej cebuli
    1 łyżka oleju
    200 ml wody
    6 łyżek wody
    1 łyżka mąki
    listki pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś w sosie z szparagami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona pierś z kurczaka w sosie z szparagami konserwowymi 1. Pierś myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso wkładamy do miski i wlewamy olej oraz wsypujemy przyprawy, mięso obtaczamy z każdej strony w przyprawach. Przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
    W międzyczasie obieramy cebulę z łusek, kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista.Szparagi kroimy na małe kawałeczki. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
    Wkładamy przesmażoną cebulę, pokrojone szparagi i płyn od pieczenia piersi, zagotowujemy.
    W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do sosu, zagotowujemy. Sos przekładamy na talerz i układamy pokrojoną pierś. Dekorujemy listkami pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować