Pieczona karkówka w sosie myśliwskim

4.49 (164 ocen)

Fajny obiadek, zwłaszcza w sezonie grzybowym, gdy można podać go z duszonymi grzybami.

Składniki:

  • 1-1,5 kg karkówki wieprzowej (ile porcji, tyle plastrów)
    2 cebule
    papryczka chili
    opakowanie sosu myśliwskiego
    szklanka śmietany
    szklanka wody
    sól do smaku
    pieprz
    suszona natka pietruszki i kolendry
    przyprawy do oprószenia mięsa np.do wieprzowiny
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkówka w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona karkówka w sosie myśliwskim 1. Mięso pokroić na plastry ok 1 cm każdy. Oprószyć przyprawami, solą, pierzem. Dno naczynia do zapiekania skropić olejem, ułożyć plastry mięsa. Papryczkę umyć, pokroić na plasterki, rozłożyć na mięsie.
  • Pieczona karkówka w sosie myśliwskim 2. Cebule obrać, pokroić w pióra, rozłożyć równomiernie na mięsie, posypać suszoną zieleniną.
  • Pieczona karkówka w sosie myśliwskim 3. Sos myśliwski (proszek) rozmieszać ze śmietaną i wodą, podlać mięso. Całość wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem ok 1-1,2 godziny w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować