Pieczeń z jajem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja wariacja na pieczeń świąteczną taką bardzo odchudzoną .Ma mało kalorii i jest bardzo pyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki;

    150 g brokuła
    100 g kaszy gryczanej
    3 surowe jajka
    300 g fileta z kurczaka
    1 l bulionu
    2 duże marchewki
    czarny pieprz do smaku
    papryka czerwona słodka
    sól do smaku


    Dodatkowo:

    4 kromki chleba żytniego ze słonecznikiem
    6 jajek ugotowanych na twardo.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z jajem 1. Brokuł gotujemy w osolonym wrzątku.
    Filet z kurczaka gotujemy razem z marchewką do miękkości.
    Studzimy.
    Brokuł razem z mięsem ,marchewką miksujemy blenderem. Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku.
    Wsypujemy do "papki" kasze ,wbijamy jajka i doprawiamy do smaku.
    Mieszamy.
  • Pieczeń z jajem. 2. Małą formę żaroodporną wykładamy folią aluminiową .
    Kładziemy na niej kromki chleba.
    Wykładamy połowę masy.
    Układamy na niej ugotowane jajka i przykrywamy resztą masy.
  • Pieczeń z jajem. 3. Delikatnie gładzimy mokrą ręką po powierzchni.

    Wstawiamy do piekarnika do 175 stopni i pieczemy z funkcja termoobiegu 45 minut.

    Studzimy i wtedy kroimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować