REKLAMA

Pieczeń z indyka i kaszy gryczanej

wyświetlono: 537 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Jasne plastry domowej pieczeni smakują wyśmienicie zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami.

opublikowany: 11.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    100 kaszy gryczanej
    2 jajka
    ząbek czosnku
    100 g mrożonego zielonego groszku
    100 g tartego sera mozzarella
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek zielony wrzucić na wrzątek i gotować 5 minut,odsączyć na sitku.
    Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu,przestudzić.
    Ser mozzarella wymieszać z oliwą z oliwek.
  • 2. W misce wymieszać mięso mielone z kaszą gryczaną,jajkami,groszkiem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Foremkę keksową 9x25 wyłożyć papierem do pieczenia.
    Dno foremki wyłożyć serem,na ser wyłożyć masę z mięsa i kaszy,dobrze dociskając dłonią.
    Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna74 joanna74

Pieczeń z kaszy gryczanej

Przepis pochodzi z kobiecego czasopisma z lat 80. Smak... ponadczasowy! Koniecznie wypróbujcie z sosem czosnkowym.

kategoria: Dania główne opublikowany: 10.02.2013 | wyświetlono: 2407 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: AgnieszkaK

Pieczeń z indyka

Pieczeń doskonała jest zarówno na ciepło, do obiadu, jak i na zimno - na kanapkę.

kategoria: Dania główne pieczeń opublikowany: 01.03.2018 | wyświetlono: 278 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE