Pieczeń z indyka i kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jasne plastry domowej pieczeni smakują wyśmienicie zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    100 kaszy gryczanej
    2 jajka
    ząbek czosnku
    100 g mrożonego zielonego groszku
    100 g tartego sera mozzarella
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Dodatki

Pieczeń z indyka i kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek zielony wrzucić na wrzątek i gotować 5 minut,odsączyć na sitku.
    Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu,przestudzić.
    Ser mozzarella wymieszać z oliwą z oliwek.
  • 2. W misce wymieszać mięso mielone z kaszą gryczaną,jajkami,groszkiem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Foremkę keksową 9x25 wyłożyć papierem do pieczenia.
    Dno foremki wyłożyć serem,na ser wyłożyć masę z mięsa i kaszy,dobrze dociskając dłonią.
    Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować