Pieczarki faszerowane szynką i mięsem mielonym pod pierzynką z sera żółtego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszne i łatwe do zrobienia danie które może być podawane jako śniadanie a nawet kolacja

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
    Mięso mielone ok 300g
    Szynka
    Ser żółty
    Bułka tarta
    Jajka
    Przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Śniadanie Ser

Pieczarki faszerowane szynką i mięsem mielonym pod pierzynką z sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawiamy według smaku i przesmazamy ...
    Pieczarki dokładnie myjemy i układamy na blachę polana oliwą z oliwek do 3 pieczarek wkładamy mięso mielone , do następnych 3 układamy szynkę w plasterkach około 2-3 plasterki . Nakrywamy żółtym serem i panierujemy jajkiem z solą i pieprzem oraz bułka tarta . Wkładamy do piekarnika na 190° na około 25-30 min

Porady

Pamiętajmy aby pieczarki były duże i dobrze wydrazone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować