Pesto z rukoli z orzechami piniowymi

4.89 (9 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do pieczywa, makaronów, mięs.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 g rukoli
    50 g orzechów piniowych
    40 - 50 g oliwy z oliwek
    30 g parmezanu lub grana padano
    1 ząbek czosnku
    odrobina soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.89 (9 ocen)

Zobacz również:

Pesto Zielone pesto

Pesto z rukoli z orzechami piniowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną rukolę siekamy, następnie przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę. Miksujemy pulsacyjnie, aż powstanie gładka masa, dodajemy orzeszki piniowe i starty na drobnych oczkach parmezan, ponownie miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Pesto jest gotowe do spożycia :)

    Polecam z pieczywem chrupkim samodzielnie upieczonym :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować