(2 porcje)
sos:
1 mała cebula
2-3 ząbki czosnku
2 garści szpinaku typu baby
3 łyżki mascarpone
5-6 pomidorów suszonych
tarty ser wędzony do posypania (ja użyłam sera wędzonego typu salami)
2 porcje makaronu typu penne
Penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni z odrobiną oliwy (może być ta z suszonych pomidorów) podsmażamy posiekany czosnek oraz posiekany szpinak. Kiedy szpinak zmięknie zdejmujemy go z patelni, a w jego miejsce wrzucamy posiekaną cebulę. Cebulę szklimy a, następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory.
Do przesmażonych z cebulą pomidorów dodajemy wcześniej usmażony z czosnkiem szpinak oraz serek mascarpone. Do sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy.
Przed podaniem makaron posypujemy startym wędzonym serem.
Komentarze