Penne z pastą pomidorową i pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo proste i szybkie

  • 25 min

Składniki:

  • * puszka krojonych pomidorów
    * 125g mięsa mielonego
    * połowa cebuli
    * jajko ( ja dodaję połowę roztrzepanego)
    * bułka tarta
    * oregano (może być suszone)
    * olej
    * pół łyżeczki cukru
    * łyżeczka śmietany
    * szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z pastą pomidorową i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpeciki robimy tak jak na kotlety mielone. Mięso mielone, część jajka, bułkę tartą, cebulkę pokrojona w kostkę, szczyptę pieprzu. wszystko razem mieszamy, formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej. Podsmażamy na złoty kolor na odrobinie oleju.
  • 2. Puszkę pomidorów przelewamy do garnka małego dodajemy oregano, chili, pół łyżeczki cukru i gotujemy kilka minut. Dodajemy podsmażone pulpeciki i gotujemy na małym ogniu przez 15min i dodajemy łyżeczkę śmietany(nie jest to konieczne).
  • 3. Gotujemy makaron. Wykładamy na talerz i wylewamy pastę z pulpecikami. I gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować