Pasztet z selera

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Polecam.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 duże selery (ok. 1 kg)
    2 duże cebule
    1 szklanka bułki tartej
    1 kostka masła 200g
    5 jajek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selery obrać i wraz z cebulą zetrzeć na tarce o małych oczkach. W garnku rozpuścić masło, dołożyć selery i cebulę. Gotować parę minut od czasu do czasu mieszając. Wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać żółtka,bułkę tartą ,pieprz i sól do smaku a pod koniec pianę z białek ubitą na sztywną pianę. Wymieszać i przełożyć do keksówki o wym.30x12 Wyrównać. Piec ok.50 minut w temp.170 s C. Kroić dobrze schłodzony
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować