Pasztet z selera

4.5 (183 ocen)

Pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.

Składniki:

  • 2 średnie selery
    2 cebule
    1 szklanka bułki tartej
    4 jajka
    25 dag margaryny
    sól
    pieprz
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-265pbbc 1. Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
  • image-0py2j21 2. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.
  • image-0xw0v1u 3. Białka ubić na sztywną pianę. Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
  • image-0oq6bvs 4. Piec około godziny w temperaturze 160 st.
    Pasztet zostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować