Pasztet drobiowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pasztet z mięsa drobiowego z dodatkiem wątróbki, którym obłożysz kanapki.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1kg mięsa ugotowanego kurczaka w rosole
    • 250 g wątroby drobiowej ugotowanej
    • 1 cebula
    • 1 kajzerka
    • 1 jajko
    • 1 szklanka bulionu rosołowego
    • 2 ząbki czosnku
    • Warzywa z rosołu( marchew, pietruszka)
    • 1 łyżka majeranku
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Bułkę moczę w rosole.
    2. Mięso oddzielam od kości i skóry, mielę maszynką do mielenia mięsa. Następnie mielę wątrobę drobiową, warzywa, odciśniętą z rosołu bułkę, cebulkę oraz czosnek.
    3. Do masy wbijam jajko, dodaję wszystkie przyprawy, dokładnie mieszam i przekładam do aluminiowej formy.
    4. Pasztet piekę w rozgrzanym piekarniku 60 minut w 180°C.
  • pasztet 2. 5. Pasztet studzę, gotowe.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować