paszteciki z pieczarkami

5 (178 ocen)

  • 30 min

Pyszna i szybka przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego,
    ok. 400-500 g pieczarek,
    cebula,
    opcjonalnie kawałek szynki,
    kilka łyżek startego sera
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na plasterki, przesmazyć na maśle z cebulą. Ciasto delikatnie rozwałkować, pokroić na kwadraty, nałożyć grzyby i troszkę sera. Złożyć w pasztecik i dokładnie zakleić brzegi widelcem. Można posmarować rozmieszanym jajkiem. Piec w 220 stopniach około 20 minut lub do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować