Paszteciki z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

Doskonełe jako przekąska na imprezę lub np. jako ciepłą kolacja z dodatkiem barszczyku

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    200 g kapusty kiszonej
    8-10 średnich pieczarek
    1 duża cebula
    ząbek czosnku
    1 łyżka majeranku
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    wegeta, pieprz do smaku
    olej do smażenia
    jajko do posmarowania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Paszteciki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować drobno. Pieczarki umyć. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim przez kilka minut cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieczarki, do tego dorzucić kapustę, majeranek, kminek, wegetę i pieprz. Smażyć ok 10 min wszystko razem. Na rozłożone ciasto francuskie nałożyć rządek farszu i zawinąć tak żeby ciasto się skleiło. Odciąć i z pozostałym ciastem zrobić to samo. Pokroić rulony z farszem na małe paszteciki, ponakrawać 1-2 razy każdy pasztecik. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta. U mnie ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C

Porady

Paszteciki można również jeszcze przed upieczeniem posypać np. makiem lub sezamem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ciasto francuskie Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować