Paszteciki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować drobno. Pieczarki umyć. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim przez kilka minut cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieczarki, do tego dorzucić kapustę, majeranek, kminek, wegetę i pieprz. Smażyć ok 10 min wszystko razem. Na rozłożone ciasto francuskie nałożyć rządek farszu i zawinąć tak żeby ciasto się skleiło. Odciąć i z pozostałym ciastem zrobić to samo. Pokroić rulony z farszem na małe paszteciki, ponakrawać 1-2 razy każdy pasztecik. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta. U mnie ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C
Porady
Paszteciki można również jeszcze przed upieczeniem posypać np. makiem lub sezamem.
Komentarze