Pasteryzowana szynka babuni.

4.5 (162 ocen)

Przepis dostałam od mojej prababci, to staropolska potrawa.

Składniki:

  • szynka wieprzowa
    kawałek boczku
    sól
    pieprz czarny ziarnisty
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pasteryzowana szynka babuni. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki wielkości kotleta, posolić według uznania i dobrze wymieszać.
    Odstawić na jeden dzień aby się nasoliło.
    Następnego dnia, mięso przełożyć do słoików, dodać listek laurowy oraz kilka ziarenek pieprzu. Szczelnie zakręcić.
    Do garnka z wodą wstawić słoiki i gotować 2 godziny.

Porady

Można dodać też odrobinę majeranku. Mięso nadaję się na kanapki, jest doskonałym dodatkiem do sosów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Staropolska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować