Marchew Pasteryzowana

  • wyświetlono: 25778 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 0

po otwarciu gotowa do spożycia

IMG_1811
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

Dowolna ilosć młodziutkiej marchewki,oczyszczonej
ZALEWA:
8 Szklanek wody
3 łyżeczki cukru
3 łyżeczki grubej soli kamiennej.

Sposób przygotowania przepisu:

Marchew Pasteryzowana

  • 1. Zagotować składniki zalewy.
    Marchewki układać na stojąco i dosyć scisło w słoikach.
    Zalać gorącą zalewą.
    Szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 2 godziny .
    Zimą wystarczy podgrzać na masełku, dodać groszek, doprawić i mamy gotową surówkę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuPrzetworymarchew pasteryzowana

Komentarze

Podobne przepisy

Pasteryzowana cukinia dla dziecka.

Dodane przez: MagdalenaS

Pasteryzowana cukinia dla dziecka.

Cukinia zawiera mnóstwo witamin....

image-15q9ye6

Dodane przez: Neta20

Pasteryzowana fasolka szparagowa

Dla wielbicieli fasolki szparagowej.

Fasolka szparagowa pasteryzowana

Dodane przez: rzelkazag

Fasolka szparagowa pasteryzowana

Smak lata zamknięty w słoiczku....

Buraczki bez pasteryzowania

Dodane przez: Malgoska w kuchni

Buraczki z papryką bez pasteryzowania

Dziś znów słoiki . No coż , taki...

Marchew na zimę

Dodane przez: emalitowska

Marchew na zimę

Nie masz co zrobić z nadmiarem...

PASTERYZOWANA  PAPRYKA  Z CZOSNKIEM PO BAŁKAŃSKU

Dodane przez: Mariola123

PASTERYZOWANA PAPRYKA Z CZOSNKIEM PO BAŁKAŃSKU

Paprykę konserwową jest bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE