Pasta z wędzonego pstrąga

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Bardzo lubię pasty z ryb wędzonych, z pstrąga zrobiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni, jest przepyszna, polecam :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 większy wędzony pstrąg ok. 400 g
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 średnie cebule pokrojone w kostkę i zeszklone na oleju
    4 małe ogórki kiszone posiekane w malutką kosteczkę
    150 g koncentratu pomidorowego
    pieprz mielony i odrobina soli, ew. wg potrzeby ciut cukru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z wędzonego pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obrać ze skóry i ości, zmielić w maszynce razem z obranymi jajkami, dodać przesmażoną cebulę i pokrojone ogórki, wymieszać dokładnie z koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować