Pasta z tuńczykiem i sumakiem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sumak to kwaskowa, bliskowschodnia przyprawa. Świetnie podrasuje smak łagodnej pasty tuńczykowej.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tuńczyk w sosie własnym - 150g
    Jajka - 2szt
    Olej - 2 łyżki
    Sumak - 1 płaska łyżeczka
    Pieprz i papryka chilli - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Pasta z tuńczykiem i sumakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Schładzamy.
    Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Dodajemy jajka i olej. Miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Dodajemy sumak, pieprz i chilli. Sumak jest słonawy, więc nie ma potrzeby dodawać dodatkowo soli. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w sosie własnym Jajka Sumak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować