pasta z papryki ostrej do mięs i zup

4.5 (145 ocen)

jesienią przed przymrozkami zebrałam resztę papryki ostrej co była na krzakach nie wiedziałam cóż nią zrobić ale wpadłam na taki pomysł i to było to

Składniki:

  • - 3 kg papryki ostrej
    zalewa
    - 150 ml octu winnego
    - 100 ml oleju
    - 1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Pasta z papryki ostrej do mięs i zup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z papryki ostrej do mies i zup 1. - oczyścić paprykę z nasion umyć
    - oddzielić zielone osobno i te bardziej dojrzałe też osobno
    - paprykę zmielić każdy kolor osobno
    - zagotować zalewę podzielić na dwie części
    - wlać marynatę do papryki postawić na gaz i podgrzewać prawie do zagotowania przełożyć gorące do suchych słoików zakręcić nie pasteryzować

Porady

dodawać do zup sosów mięs i wędlin

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować