Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie poradzę nic, że uwielbiam wszelakiego rodzaju pasty. Do kanapek idealne. Teraz wersja rybna, z makrelką. Normalnie tutaj bym dodał, tak od siebie, MAJONEZ

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża makrela wędzona
    1 mała cebula
    3 łyżki oleju
    50 ml oliwy z oliwek
    4 jajka ugotowane na twardo
    4 łodygi natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z makreli 1. Mięso z makreli skrupulatnie oddzielamy od ości.
    Mielimy razem z ugotowanymi na twardo, jajkami i natką pietruszki.
    Cebulę siekamy i zrumieniamy na rozgrzanym oleju. Studzimy i dodajemy do masy rybnej wraz z oliwą.
    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować