Nie poradzę nic, że uwielbiam wszelakiego rodzaju pasty. Do kanapek idealne. Teraz wersja rybna, z makrelką. Normalnie tutaj bym dodał, tak od siebie, MAJONEZ
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża makrela wędzona
1 mała cebula
3 łyżki oleju
50 ml oliwy z oliwek
4 jajka ugotowane na twardo
4 łodygi natki pietruszki
sól, pieprz
Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z makreli skrupulatnie oddzielamy od ości.
Mielimy razem z ugotowanymi na twardo, jajkami i natką pietruszki.
Cebulę siekamy i zrumieniamy na rozgrzanym oleju. Studzimy i dodajemy do masy rybnej wraz z oliwą.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze