Pasta z kurczaka na kanapki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Pyszny i ekonomiczny pomysł na wykorzystanie gotowanego lub pieczonego kurczaka. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy wywaru drobiowego.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • Mięso z dwóch ugotowanych ćwiartek kurczaka
    3 jajka M
    3 łyżki majonezu lub pół na pół z jogurtem
    1 duży ogórek konserwowy
    1 łyżeczka musztardy
    łyżka posiekanego koperku lub szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z kurczaka na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Obrane mięso z kości i chrząstek pokroić w drobną kosteczkę.
    Ogórka pokroić w drobną kosteczkę lub również zetrzeć na tarce.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać wraz z musztardą i majonezem.

Porady

Pastę można wzbogacić o ulubione dodatki jak pomidory suszone, oliwki, kapary, papryczkę chili, sery itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować