Pasta z mięsa drobiowego z suszonymi pomidorami

4.98 (164 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu lub wywaru na zupę. Dodatek suszonych pomidorów dodaje smaku, a odrobina ostrego sosu piri-piri - wyrazistości.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane podudzia z kurczaka (z rosołu lub wywaru na zupę)
    ok. 120 g osączonych z zalewy suszonych pomidorów (3/4 słoiczka)
    2-3 łyżki zalewy (oliwy lub oleju) z pomidorów
    1 łyżka majonezu
    kilka kropli ostrego sosu piri-piri
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (164 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z mięsa drobiowego z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od skóry, kości i chrząstek, kroimy na mniejsze kawałki. Odsączone z zalewy pomidory również kroimy na mniejsze kawałki. Mięso i pomidory przekładamy do blendera, dodajemy 2 łyżki zalewy i 1 łyżkę majonezu. Rozdrabniamy do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy solą i sosem piri-piri do smaku, gdyby pasta była zbyt gęsta, dodajemy jeszcze łyżkę zalewy. Całość dokładnie mieszamy.

Porady

Można użyć pomidorów z dodatkiem nasion dyni - wówczas trochę nasion osączonych z zalewy dodajemy do pasty albo jeszcze przed zmiksowaniem, albo później.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować