Pasta rybna z jabłkiem

5 (143 ocen)

  • 30 min

Podsłuchałam ten przepis przez przypadek i nawet nie wiem kto mógł wymyślić coś takiego jak połączenie ryby wędzonej z jabłkiem....a jednak....u mnie to połączenie zrobiło furorę, pasta w smaku doskonała :)

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 większe wędzone makrele
    • 1 duże jabłko
    • 3 średnie ogórki konserwowe
    • 1 średnia cebula czerwona
    • mały pęczek szczypioru
    • majonez - ilośc wg uznania
    • odrobina soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta rybna z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v53xc0 1. Ryby dokładnie obrać z ości i skóry, rozdrobnić widelcem, dodać do tego drobno posiekane jabłko bez skórki, cebulę, ogórki i szczypior.
    Wymieszać z majonezem, ew. doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

    Najlepiej smakuje po odstaniu przez 2 - godz. w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować