Pasta rybna 6- składnikowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Coś dobrego i treściwego do chlebka? Proszę bardzo. Dzisiaj poleca się pasta rybna na bogato. Zamiast cebulki tym razem dodałam paprykę i ogórka i było bardzo aromatycznie. Zaciekawieni? Zapraszam na przepis:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka szprotek w pomidorach

    1 jajko na twardo

    1/2 ogórka zielonego

    1/3 małej czerwonej papryki

    2 łyżki koperku

    3 łyżki ketchupu łagodnego

    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta rybna 6- składnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z puszki wyjąć rybkę do miski i rozetrzeć ją widelcem. Jajko zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać miski. Ogórka i paprykę umyć i osuszyć. Ogórka rozkroić na pół, łyżeczką wyjąć nasiona a resztę pokroić w drobną kosteczkę.
  • 2. Paprykę pokroić również w drobną kosteczkę. Dodać do miski. Koperek posiekać i wraz z ketchupem dodać do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić pastę na godzinę do lodówki.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szprotki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować