Pasta oliwkowa

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta pasta nadaje się zarówno na co dzień, do smarowania kanapek.Nada się także podczas Świąt Wielkanocnych, gdy mamy ochotę na faszerowane jajka.

Składniki:

  • na 5-7 jajek:

    100g sera feta
    20 oliwek
    2 łyżki oliwy
    pieprz
    mielona ostra i słodka papryka

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Pasty

Pasta oliwkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę, oliwki i oliwę miksujemy na gładką masę. Doprawiamy pieprzem.
    Smarujemy nią kanapki lub nakładamy na ugotowane, przecięte na pół jajka.
    Posypujemy mielonymi paprykami.

Porady

Uwaga: oliwki i feta są na tyle słone, że możemy pominąć doprawianie solą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować