Pasta kanapkowa pomidorowa z końcówek wędlin

4.5 (148 ocen)

  • 20 min

Jeśli zostają nam jakieś końcówki wędlin bądź kiełbasy lub zaczynają się starzeć możemy przerobić je na pyszna pastę kanapkową

  • 20 min

Składniki:

  • 15 dkg wędliny lub kiełbasy ,
    cebula,
    3 jajka,
    koncentrat pomidorowy,
    1 łyżka masła,
    sól pieprz ,
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta kanapkowa pomidorowa z końcówek wędlin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędlinę lub kiełbasę (można dodać pół na pół) musimy zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojona w kostkę cebulę oraz jajka ugotowane na twardo, dorzucamy 1 łyżkę masła i 3 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy sola i pieprzem , mieszamy dokładnie (najlepiej ręką) aż wszystkie składniki dokładnie się połączą w jedna masę. Smarujemy pastą pieczywo

Porady

Lekko słodki smak pasty świetnie się komponuje z kwaśnym smakiem ogórka kiszonego, którego można położyć na kanapkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować