Pasta jajeczna z mascarpone i szafranem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kremowa pasta do kanapek - idealna na wielkanocne śniadanie!

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 jajka, ugotowane na twardo
    • 2 pełne łyżki sera mascarpone (w temperaturze pokojowej)
    • 2 łyżeczki soku z cytryny (niekoniecznie)
    • sól morska
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • mała szczypta szafranu roztarta w moździerzu i dodana do sera mascarpone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna z mascarpone i szafranem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jajeczna z mascarpone: Jajka ugotować na twardo (7 - 8 minut). Pokroić w kosteczkę, doprawić solą morską i wymieszać. Ser mascarpone rozetrzeć z sokiem z cytryny,szafranem,pieprzem i połączyć z jajkami. Pastą smarować chleb. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.96 (199 ocen)

Zdobywca nagrody

pasta jajeczna

To może cię zainteresować