Pasta andaluzyjska - z jajkami, kiełbasą, papryką konserwową

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna pasta na kolację lub śniadanie. Bardzo prosta w przygotowaniu. Kilka minut i gotowa.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    ok. 250 g wiejskiej cienkiej kiełbasy
    ok. 150 g boczku wędzonego
    1, 5 papryki ( w kawałkach ) konserwowej
    2 łyżki czubate koncentratu pomidorowego
    2 łyżki czubate majonezu
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pasta andaluzyjska - z jajkami, kiełbasą, papryką konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przez maszynkę do mięsa przepuścić kiełbasę, boczek, jajka i paprykę konserwową. Dodać koncentrat pomidorowy i majonez. Dokładnie wymieszać. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Ponownie wymieszać. Pasta gotowa.
    Zajadać np. z dobrym, żytnim chlebem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować